Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

              Κατά μάνα, κατά κύρη...

  Ανησυχητική βέβαια η επανάληψη και συνέχιση εγκληματικών πράξεων, ειδικά αν συνδέονται με την τρομοκρατία και αν γίνονται από νέους ανθρώπους, 18 και 20 χρονών. Και ανακουφιστικό το συναίσθημα του απλού ανθρώπου, όταν διαπιστώνει πως οι αστυνομικές αρχές επιτυγχάνουν να τους συλλάβουν, όπως έγινε πρόσφατα στον Βελβενδό της Κοζάνης.
  Βέβαια, όταν παρακολουθείς αυτά τα συμβαίνοντα, είναι φυσικό να σκέφτεσαι ποιος φταίει και νέα παιδιά οδηγούνται σ' αυτού του είδους τις πράξεις. Πολλοί θα πουν ότι φταίει η οικονομική κρίση -όμως και σε καλύτερες μέρες συνέβαιναν τέτοια και χειρότερα. Άλλοι θα πουν ότι φταίει η εκπαίδευση, που δεν διαπαιδαγωγεί, δεν δημιουργεί καλούς ανθρώπους και πολίτες κ. ά.
  Όμως εγώ, έμεινα έκπληκτος διαβάζοντας την παρακάτω δήλωση της μητέρας ενός εκ των τεσσάρων του Βελβενδού, του νεαρού Ρωμανού. Είπε λοιπόν η κυρία Παυλίνα Νάσιουτζικ, στον Άλφα: " Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη για το γιο μου, που αγωνίζεται ενάντια σε μια παράνομη, σάπια και άνομη κοινωνία ..."
  Μήπως η μάνα, η οικογένεια, είναι βασική αιτία της δημιουργίας των τρομοκρατών, που δηλώνουν μάλιστα "αιχμάλωτοι πολέμου;".

                               Άλλος επαναστάτης

  Τον Στάθη Παναγούλη τον ξέρουμε. Έχει ο άνθρωπος το σύνδρομο του ονόματος "Παναγούλης", που πάντα παραπέμπει βέβαια στον ηρωικό Αλέκο, τον αδερφό του. Θέλοντας λοιπόν να αποδείξει ότι και αυτός είναι άξιος αδερφός του Αλέκου, πετάει κατά καιρούς επαναστατικές κορόνες, όπως πρόσφατα ότι οι σημερινοί κυβερνώντες δεν θα έχουν την πολυτέλεια του Ειδικού Δικαστηρίου, αφού θα έχουν την τύχη του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη, δηλαδή θα λινσταριστούν από το μαινόμενο πλήθος..., και τώρα ονομάζει τον Δένδια Νεοναζί!
  Το ασήμαντο αυτό ανθρωπάκι, θα μπορούσε να προκαλεί θυμηδία, αν αυτά που λέει δεν ήταν επικίνδυνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου