Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

απαισιοδοξία...

Φίλοι μου,
δεν ήταν μόνο το ταξίδι στην Κρήτη η αιτία που η στήλη ορφάνεψε πάνω από έναν μήνα ( το ταξίδι  πήγε πολύ καλά και ιδιαίτερα η παρουσίαση του βιβλίου στον Άγιο Νικόλαο - και οι μέρες λίγες, πόσο γρήγορα περνούν άλλωστε για έναν Κρητικό που κάνει το ετήσιο προσκήνυμά του στην Κρήτη. Τέλος πάντων). Δεν έκανα αναρτήσεις, ίσως γιατί τα πιο πολλά θέματα της επικαιρότητας είναι ψυχοπλακωτικά. Ωστόσο, μέρες τώρα, στάθηκα σ' ένα θέμα που αναρτήθηκε στη Ρεσπέντζα στις 12 του Μάη και το οποίο τελικά θα με απασχολήσει για λίγο εδώ.
  Στην πραγματικότητα, με απασχολεί πολύν καιρό τώρα, καθώς, όχι μόνο εκτραχύνεται, αλλά φοβάμαι ότι πλέον έχει χαθεί η δυνατότητα να επικρατήσει η λογική. Εννοώ, όπως θα καταλάβατε, το θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Μερίδα των κατοίκων, ιδιαίτερα της Ιερισσού, κόντρα σε οποιαδήποτε εφαρμογή των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων, κυριολεκτικά έχει καταλύσει το κράτος και τη λεγόμενη "έννομη τάξη". Να επιχειρηματολογήσεις εναντίον αυτής της κατάστασης, είναι αδύνατο. Άνθρωποι αξιόλογοι, μορφωμένοι, σημαντικά μέλη της κοινωνίας, μιλάνε, λένε, και δεν ακούνε. Έχω προσωπική εμπειρία αυτής της κατάστασης.
  Γιατί λοιπόν, από τις 12 του Μάη, προβληματίστηκα πιο πολύ από άλλες φορές; Να γιατί: Διάβασα εκείνη τη μέρα μια σκληρή, πλην υπεύθυνη και ενυπόγραφη, δήλωση, του Δημάρχου του "Αριστοτέλη" Χρήστου Πάχτα -του πιο αδικημένου, ίσως, Χαλκιδικιώτη της τελευταίας 15ετίας. Λέει ο Πάχτας: " Παρά τις επανειλημμένες αναφορές και προειδοποιήσεις μας, διαπράττονται εντός της εδαφικής περιφερείας του Δήμου μας συνεχόμενα κακουργήματα από μια ολιγομελή εγκληματική οργάνωση που τρομοκρατεί τους δημότες και επιβάλλει με τη βία τη θέλησή της στην πλειοψηφία.
  Σήμερα άγνωστοι μέχρι στιγμής κακουργηματίες, που θέλουν να λέγονται πολίτες, πυροβόλησαν με κυνηγετικά όπλα εναντίον αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Το προηγούμενο διάστημα επιτέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Δημάρχου, κατέστρεψαν αυτοκίνητα του δήμου και δημοτικών συμβούλων, τραυμάτισαν σοβαρά δημότες μας, κατέστρεψαν ιδιωτική και δημόσια υπηρεσία..." -κλπ
  Απέναντι σ' αυτή την ενυπόγραφη, δραματική ανακοίνωση του νόμιμου δημάρχου της περιοχής, τα σχόλια που διάβασα με έκανα κυριολεκτικά να μελαγχολήσω. Ξεχωρίζω μερικά: "Να φας σκατά με το τσουβάλι" -"Ξεκουμπίσου" -"εσένα θα δικάσουν" -"ληγμένα παίρνεις" - "αρπάχτρας, πουλημένος, επικίνδυνος αληταράς" - "λαμόγιο" -"έσπειρε το μίσος" -"προκάλεσε τον εμφύλιο" - "πρώτος άθλιος μεταξύ αθλίων" - "αρΠΑΧΤικά" -"η Αρναία ντρέπεται για λογαριασμό σου" -""λαμόγια πολλά, Πάχτας μόνον ένας" - "τον ξέρασε το σπάπιο σύστημα, ουστ ρεεε" - " η τρέλα σου" - "Θα το πληρώσεις ακριβά' - "πόσο δυστυχεσμένο άτομο είσαι" -"είσαι βαριά άρρωστος και χρήζεις θεραπείας" - "αποτυχημένε προδότη" - "συνειδητοποίηση της μαλακίας σου" -"αρπαχτούλης" και άλλα πολλά (υποθέτω ότι ορισμένα πιο ευγενικά θα τα φιλτράρισε η Ρεσπέντζα).
  Έχω λοιπόν ή όχι δίκιο να μελαγχολώ; Και να αναλογίζομαι, πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση; (όταν το λέω αυτό σε κάποιους καλούς συνομιλητές μου από κει πάνω, μου απαντούν αφοπλιστικά: "να σταματήσουν, για να μη χυθεί αίμα"! -να σταματήσουν αυτοί, όχι οι ίδιοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου