Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

15-12-12 (Εβδομαδιαία)
                                 Μας πείθουν
  Φιλότιμες, πλην ατελέσφορες, προσπάθειες, καταβάλλει ο κ. Τσίπρας για να μας πείσει πως το κόμμα του –ή τέλος πάντων οι ενωθείσες όπως όπως, «συνιστώσες»- είναι «έτοιμο να κυβερνήσει» και ο ίδιος είναι έτοιμος να γίνει …πρωθυπουργός! Έτσι μετακινείται ολοένα σε νέες θέσεις ως προς το μνημόνιο, το χρέος κλπ, προσπαθώντας να θέσει στο περιθώριο απόψεις που ισοδυναμούν με απ’ ευθείας χρεοκοπία. Όμως, λέγοντας ο ένας το κοντό του κι ο άλλος το μακρύ του, πώς να πειστείς; Τι θα πει, πχ, αυτό που είπε προχτές ο μέντοράς του, Αλ. Αλαβάνος πως, αν έρθει πάλι η δραχμή, θα μειωθούν οι μετανάστες! –πα’ να πει, να ένα καλό της δραχμής! Μας πείθουν.
                  «Ανεξάρτητοι Έλληνες»: εις τα εξ ων συνετέθησαν
  Όσο «παρά φύσιν» ήταν οι ένωση όσων αποτέλεσαν το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», τόσο κατά φύσιν είναι η ραγδαία διάλυσή τους. Άλλωστε, το να βρεθεί ο δύστροπος Μαρκόπουλος και ο σοβαρός Ζώης κάτω από την ηγεσία του Καμμένου, του οποίου το μόνο «προσόν» είναι οι αγχώδεις κραυγές, υπερβολές και χωρίς ουσία συνήθως, προδιέγραφε και το βραχύ μέλλον του «κινήματος». Και ακόμη το αποκαλυφθέν, αλλά εν τούτοις επαναλαμβανόμενο ψέμα, για το ποιος έδωσε προεκλογικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το περίφημο «νον πέιπερ» -ο Καμμένος, μας βεβαιώνει ο άλλος δύστροπος, ο Μανώλης!-, αυτό αφαιρεί και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας από ήδη θνησιγενές πολιτικό μόρφωμα.
                         Ανδρέα, δεν σε αναγνωρίζω
  Τον είχα ως έναν από τους δυο τρεις στο ΠΑΣΟΚ, άξιο για κάθε σκαλοπάτι και πολύτιμη παρακαταθήκη για το αύριο, στο Κίνημα. Τελευταία όμως έκανε συνεχώς ιδιοτροπίες, αταίριαστες γι’ αυτόν. Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ χρειαζόταν σύγκληση, ένωση και εξόρμηση, αυτός συμπεριφέρθηκε περίπου όπως η …Μαριλίζα, που νόμισε πως φεύγοντας από το κόμμα που την ανέδειξε, «έχασε η Βενετιά βελόνι». Κι ακόμη χειρότερα ο Ανδρέας: Ιδρύει κίνηση, δηλαδή κόμμα!
  Το νομίζει, δηλαδή, ο Λοβέρδος; Πως θα τρέξει ο κόσμος, κάτω από την ηγεσία του, να σώσει το χώρο και τη χώρα, γινόμενος μάλιστα «πατροκτόνος»; Κρίμα.
                             Ευτυχώς, υπάρχουν και αυτά
  Ύστερα από τα όχι μακρινά κατορθώματα της εθνικής ομάδας γυναικών πόλο, ήρθε προχτές το κατόρθωμα της εθνικής νεανίδων, του ίδιου αγωνίσματος στην Αυστραλία, όπου κατάκτησε «το χρυσό» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ηρωίδες και σεμνές, αφού έφεραν, μαζί με τα χρυσά μετάλλια, και την προσωπική τους μετριοφροσύνη. Είναι ασφαλώς η περίπτωση που σε κάνει να νιώθεις υπερήφανος και ολίγον ένοχος, γιατί νιώθεις πόσο μικρός και αυθάδης είσαι εσύ, απέναντί τους!
                                       Αντιγράφω
  Υπό τον τίτλο «Φυλακή και πρόστιμο για τις πειραγμένες αντλίες», το ΕΘΝΟΣ της Τρίτης γράφει, μεταξύ άλλων: «Φυλάκιση έξι μηνών για όσους καταδολιεύονται τις αντλίες καυσίμων προβλέπεται στο νομοσχέδιο του αγορανομικού κώδικα… Ειδικότερα, προβλέπεται ότι αν σε ένα βενζινάδικο βρεθεί «πειραγμένη» αντλία, ο πρατηριούχος θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών, ενώ θα επιβάλλεται και πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε αντλία. Παράλληλα, θα αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας του βενζινάδικου και δεν θα επιτρέπεται η χορήγηση νέας στο ίδιο σημείο, για ομοειδή ή παρόμοια επιχείρηση, όχι μόνο στον παραβάτη, αλλά και στους συγγενείς του μέχρι δευτέρου βαθμού…».
  Μακάρι να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί η κλοπή που κάνουν με δόλιους τρόπους, σε βάρος μας, πολλοί δυστυχώς πρατηριούχοι.
                      Οδύνη
  Οδύνη και πένθος κατέχει την κοινή γνώμη από τις απώλειες, τόσο της δασκάλας της Θεσσαλονίκης, που έχασε τη ζωή της από υπερβάλλοντα ζήλο, στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σχολείου της, όσο και των τριών αδελφών που κάηκαν στο σπίτι των παππούδων τους, σε χωριό της Καβάλας, από ανάφλεξη θερμάστρας, -μάλιστα νιώθει κανείς ιδιαίτερη θλίψη για τον δεκαπεντάχρονο αδελφό, που αψήφησε τις φλόγες και όρμησε στο καιόμενο σπίτι, για να σώσει τα δυο μικρότερα, εγκλωβισμένα, αδελφάκια του. Αγνές ψυχές, όλοι τους, που χάθηκαν. Χάθηκαν;   
            Καλλιτεχνικές εκθέσεις: Στέλιος Σταύρου…
  Ο Στέλιος Σταύρου, βετεράνος πια στην καλλιτεχνική δημιουργία, «ξαναχτύπησε». Στο γνωστό στέκι των εικαστικών Πολυγύρου, παρουσίασε ατομική έκθεση, με πάνω από 50 έργα, διαφόρων τεχνοτροπιών. Η πορεία του Σταύρου, από τους περίφημους «καθρέφτες» ως τις ακουαρέλες, είναι μια εξελικτική πορεία ωρίμανσης, πράγμα που φαίνεται με την πρώτη ματιά στην τελευταία του αυτή έκθεση.
                           …και ο Γιώργος Αρσένης
  Παράλληλα, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών, ο νεότερος και συνεχώς εξελισσόμενος ζωγράφος Γιώργος Αρσένης, παρουσιάζει ατομική έκθεση, με αξιόλογα έργα που έχουν να κάνουν με το κυνήγι και γενικότερα με την πλούσια πανίδα του τόπου μας. Την έκθεση οργανώνει ο κυνηγετικός σύλλογος Μουδανιών, γνωστός για τις αξιόλογες καλλιτεχνικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες του.
                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου