Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

22-12-12 (Εβδομαδιαία)
                        Προφητεία ήταν, και πέρασε.
  22 του Δεκέμβρη σήμερα. Χτες, δηλαδή, ήταν 21-12-12! Και …υπάρχουμε! Και δεν χάλασε ο κόσμος. Και οι Μάγια διαψεύστηκαν! Τι καλά. Ουφ!
  Ή μήπως δεν υπάρχουμε;
                 Τσίπρας: Συνταγές από τη Ν. Αμερική!
Μετά τους ισχνούς φίλους του στην Ευρώπη, ο Τσίπρας ταξίδεψε στη Ν. Αμερική, για να συναντήσει εκεί «ισχυρούς» φίλους, και να πάρει πολιτικό «μπόι», για να μας κυβερνήσει. Είναι περίεργο να δούμε, μετά τον Λούλα –που δεν του είπε δα και τίποτα επαναστατικό- τι θα του πουν στην Αργεντινή. Εκεί που πέρασαν μια φριχτή χρεοκοπία και καταλήγουν σε …νέα χρεοκοπία!
  Αντί για τέτοια επικοινωνιακά κόλπα, δεν κοιτάζουν να ξεκαθαρίσουν την πολιτική τους, όπως τους καλεί πια ακόμη και η Αυγή;
                             Σφαγή νηπίων στις ΗΠΑ…
  Φρίκη έχει καταλάβει όλη την υφήλιο, από την ομαδική δολοφονία 20 αθώων νηπίων –και 8 ενηλίκων- σε αμερικανικό σχολείο. Δράστης, ένας νεαρός άνδρας, παλιότερα μαθητής στο ίδιο σχολείο, όπου ήταν δασκάλα η μάνα του, η οποία ήταν φανατική συλλέκτρια όπλων και  πυρομαχικών και η οποία είχε εκπαιδεύσει τον γιο της –και μετέπειτα μακελάρη- να χειρίζεται τα όπλα αυτά, από τότε που ήταν ακόμη παιδάκι. Και τον έμαθε τόσο καλά ώστε προχτές ο νέος φορτώθηκε από το σπίτι 3-4 όπλα γεμάτα, φορτώθηκε κι άλλες σφαίρες και πήγε στο σχολείο, όπου σκόρπισε το θάνατο. Πολλοί ψυχολόγοι, εγκληματολόγοι και παιδαγωγοί προσπαθούν να εξηγήσουν αυτή τη συμπεριφορά του. Όμως, κάθε άνθρωπος με απλή λογική μπορεί να σκεφτεί πως, αν δεν είχε τα όπλα στο σπιτικό του οπλοστάσιο, κι αν δεν ήξερε να χρησιμοποιεί, αυτό το κακό δεν θα γινόταν –τουλάχιστον σ’ αυτή την έκταση. Έτσι, αναδεικνύεται το σοβαρότατο πρόβλημα: Όταν στις ΗΠΑ υπάρχουν, στα σπίτια, 300 εκατομμύρια(!) όπλα κάθε κατηγορίας, πώς να μη συμβαίνουν τέτοια ή ανάλογα εγκλήματα; Και δεν φαίνεται καθόλου εύκολο, να απαγορευτούν ή να μετριαστεί η κατοχή αυτών των όπλων. Το «λόμπυ των όπλων» και τα σχετικά συμφέροντα είναι τόσο ισχυρά στις ΗΠΑ ώστε ούτε ο καλοπροαίρετος Ομπάμα μπορεί να επέμβει αποτελεσματικά. Άλλωστε, και τον Τζων και τον Ρόμπερτ Κέννεντυ, με νόμιμα όπλα τους σκότωσαν.
               …και αφανισμός εφήβων στην Ελλάδα
  Όμως, την ίδια μέρα της σφαγής στις ΗΠΑ, ισάριθμοι άνθρωποι, οι πιο πολλοί νέοι, σχεδόν παιδιά, αφανίστηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, κάπου κοντά στη Λέσβο, όταν το διαλυμένο φουσκωτό ενός Τούρκου δουλέμπορου, που δεν ήταν ικανό να μεταφέρει ούτε 10 ανθρώπους, φορτώθηκε στην απέναντι τουρκική ακτή 28 ταλαίπωρους ασιάτες –οι οποίοι είχαν πληρώσει μια γι’ αυτούς περιουσία- και τους ξεκίνησε για την ευρωπαϊκή δική μας «γη της επαγγελίας». Όμως, δεν έφτασαν ποτέ. Το σάπιο πλεούμενο, κάτω από τον κυματισμό του Αιγαίου, διαλύθηκε και οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στα παγωμένα νερά. Νέοι οι πιο πολλοί και μαζί δυο μάνες με δυο παιδιά. Σώθηκε μόνο ένας.
  Τραγωδία, που δυστυχώς πέρασε σχεδόν στα «ψιλά» των εφημερίδων. Άλλωστε, σ’ αυτό το δράμα των λαθρομεταναστών, ο αριθμός, η ηλικία και το χρώμα των θυμάτων, ελάχιστη αξία έχουν. Για κάποιους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς μας μάλιστα, «καλά να πάθουν. Ας κάθονταν στον τόπο τους!».
                Πύρρεια «νίκη» για το «χαράτσι»
  Πολλοί χαίρονται, γιατί νομίζουν πως η δικαστική απόφαση, πως η είσπραξη του «τέλους ακινήτων» -που επικράτησε να λέγεται «χαράτσι»- με τους λογ/σμούς της ΔΕΗ, είναι παράνομη. Χαράς ευαγγέλια! Όμως, γιατί; Μήπως καταργήθηκε αυτό τούτο το «χαράτσι»; Όχι βέβαια. Απλά, θα εισπράττεται με άλλον τρόπο. Ποιον; Μάλλον στις εφορίες. Που σημαίνει, μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες. Εκεί που πλήρωναν, στην υποχρεωτική τους επίσκεψη στη ΔΕΗ για το ρεύμα, μια κι έξω και το «τέλος», τώρα θα πρέπει να στήνονται σε άλλες ουρές, χωρίς τελικά να κερδίσουν τίποτα. Κυριολεκτικά, πύρρεια «νίκη».
  Θα πρέπει να επιτραπεί σε όσους θέλουν, να πληρώνουν το τέλος αυτό στη ΔΕΗ. Όποιοι δεν θέλουν, ας βολεύονται οπουδήποτε αλλού. Ή, ας περιμένουν να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, να τους το χαρίσει.
                      Να πώς «μαζί τα φάγαμε»
  Αντιγράφω και πάλι: «Έκπληκτοι έμειναν οι ελεγκτές της εφορίας μπροστά στον αριθμό των πόρσε και των φερράρι που κυκλοφορούσαν σε χωριό της Θήβας.
  Σύμφωνα με δημοσίευμα, στο συγκεκριμένο χωριό εξίσου διαδεδομένη με τα ακριβά αυτοκίνητα, ήταν η φοροδιαφυγή, όπως έδειξαν τα ευρήματά τους. Εξέτασαν 9 υπόπτους και διαπίστωσαν ότι ένας από αυτούς είχε αποκρύψει έσοδα ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, μέσω μη απόδοσης του ΦΠΑ. Ένας αγρότης εξασφάλισε 2,5 εκ. ευρώ μέσω πλαστών τιμολογίων, ενώ άλλος με τον ίδιο τρόπο έβγαλε 1,1 εκ. ευρώ.
  Οι ελεγκτές ασχολήθηκαν με το χωριό, με αφορμή την υπόθεση αγρότισσας που είχε πλαστές αποδείξεις 4,1 εκ. ευρώ από την πώληση πατατών και κρεμμυδιών, ενώ φέρεται να εισέπραττε τον ΦΠΑ εκ μέρους συναδέλφων της». Σχόλια περιττά.
  Κατά τα άλλα, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου