Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

κείμενο Σαββάτου 4-02-12

4-02-12 (Εβδομαδιαία)
                                   Οι Γερμανοί ξανάρχονται;!
  Βέβαια,  πληρώνουμε τις συνέπειες των δικών μας πράξεων. Με κύρια ευθύνη των ιθυνόντων (σπατάλη, διαφθορά, αλόγιστες δημόσιες δαπάνες κλπ), αλλά και με δική μας συμμετοχή – με τις συχνά παράλογες απαιτήσεις μας για κάθε είδους «συμπαράσταση της πολιτείας», για διορισμούς, βολέματα κλπ-, οδηγήσαμε τη χώρα σε ουσιαστική χρεοκοπία. Ουσιαστική «εκτός εάν» υλοποιηθούν οι αποφάσεις για το δάνειο –μαμούθ των 130 δις με παράλληλο γενναίο «κούρεμα» του χρέους. Έτσι μπορούμε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και να ξαναβρούμε το δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης.
  Σ’ όλη αυτή τη διαδικασία, θετική ασφαλώς είναι η στάση των «εταίρων» μας που, μαζί με το ΔΝΤ, θα μας δώσουν αυτά τα δάνεια, αφού ο δανεισμός από τις λεγόμενες «αγορές» είναι πλέον αδύνατος. Και πρέπει να θεωρήσει κανείς δικαιολογημένο να απαιτούν «να πάρουν τα λεφτά τους πίσω», ειδικά αυτά που δίνουν τα κράτη μέλη. Είναι κατανοητό αυτό. Όμως, ειδικά η Γερμανία, που ελάχιστα πάσχει δανείζοντας την Ελλάδα (αφού κερδίζει με τον δανεισμό αυτό), καθώς συμπεριφέρεται ως ντε φάκτο αφεντικό της ΕΕ, συχνά ξεπερνά τα όρια και προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις. Ειδικά στο θέμα της λεγόμενης «επιτροπείας», η Γερμανία δείχνει πρόσωπο που θυμίζει λογικές κατακτητή. Αυτό που ακούγεται είναι πως προτείνει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα ένας επίτροπος που θα έχει την ευθύνη της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, πράγμα που σημαίνει πως ουσιαστικά εκχωρείται το πιο σπουδαίο μέρος της διακυβέρνησης της χώρας μας σε έναν ξένο, που θα δρα ως κατοχικός κυβερνήτης. Αυτό το πράγμα, ακόμη και ως σκέψη, είναι εντελώς απαράδεκτο και θίγει βάναυσα το αίσθημα εθνικής αξιοπρέπειας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ουσιαστικά ανεξάρτητο κράτος. Είναι να απορεί κανείς: Αυτό γίνεται τυχαία, ή θέλουν έτσι να μας εξωθήσουν σε έξοδο από το ευρώ και άτακτη χρεοκοπία; Και, επειδή σ’ αυτό πρωτοστατούν οι Γερμανοί, δεν είναι φυσικό να μας φέρνουν στο νου πολλά πράγματα που –κακώς- είναι ξεχασμένα, και πιο πολύ τα κατοχικά δάνεια, τις επανορθώσεις που δεν έγιναν ποτέ και άλλα σημαντικά πράγματα που αφορούν στις σχέσεις μας με τη Γερμανία, αλλά και στις σχέσεις της Γερμανίας με όλο τον κόσμο, καθώς αυτή η χώρα βαρύνεται με δυο παγκόσμιους πολέμους. Και για να μην πούμε, ως τραγωδία πια και όχι ως  κωμωδία πως «οι Γερμανοί ξανάρχονται»!.
                   Χωρίς ηγεσία το ΠΑΣΟΚ. Γιώργο, δεν το βλέπεις;
  Το ΠΑΣΟΚ, το μεγάλο αυτό κόμμα, είναι χωρίς ηγεσία. Έτσι γίνεται σκορποχώρι και φυλλορροεί. Γιώργο, δεν το βλέπεις; Και ο κόσμος, Γιώργο, καθόλου δε νοιάζεται αν θα είσαι ή όχι πρόεδρος της Σοσιαλ. Διεθνούς. Όταν είπες «θα κάνω το καθήκον μου» τι εννοούσες ως καθήκον; Τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ;   
                                 Κυρ Γιάννη, μην εκθέτεις τον εαυτό σου
  Πολλά υπέρ, αλλά και πολλά κατά μπορεί κανείς να βρει στον Γιάννη Μπουτάρη, δήμαρχο σήμερα της Θεσσαλονίκης. Στα κατά, ότι συχνά λέει κάτι χωρίς πριν να το αναλογιστεί στις σωστές του διαστάσεις. Ας πούμε λοιπόν πως η έκφραση «η Χαλκιδική θα ήταν ένα κωλοχώρι χωρίς τη Θεσσαλονίκη» ήταν μια απερίσκεπτη κουβέντα του Μπουτάρη. Η Χαλκιδική, μοναδική στις φυσικές ομορφιές, ιστορική από κάθε άποψη, που διαφημίζει τη Μακεδονία και την Ελλάδα διεθνώς, που είναι εξαιρετικός τουριστικός προορισμός, είναι ένας παράδεισος με η χωρίς τη Θεσσαλονίκη. Και, αν τα βάλει κάτω κανείς, ποιος κερδίζει περισσότερο; Η Χαλκιδική από τη Θεσσαλονίκη ή η Θεσσαλονίκη από τη Χαλκιδική; Κυρ Γιάννη, μας χρωστάτε, δεν σας χρωστάμε. Και ακόμη: Πόσοι και πόσοι Θεσσαλονικείς δραστηριοποιούνται, όχι πάντα με τον σωστότερο τρόπο, στη Χαλκιδική; Και για την αυθαίρετη δόμηση, ποιοι ευθύνονται; Άστα καλύτερα. Αντιπαλότητα με την ωραία και ιστορική Θεσσαλονίκη (μας) δεν θέλουμε. Μην μας προκαλείτε όμως, αφού μάλιστα μας είστε –κατά τα άλλα- συμπαθής.  
                                      Σε τι κόσμο ζούμε…
  Διαβάζω στο Nooz.gr.: « Τραγικό τέλος είχε μια τριαντάχρονη Αυγανή, η οποία έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου και της πεθεράς της, που την έπνιξαν επειδή γέννησε για τρίτη φορά …κορίτσι! Ελαφρυντικό: Ο σύζυγος της της είχε πει ότι αν γεννούσε πάλι κορίτσι θα τη σκότωνε (κι αυτή, η ανόητη, πήγε και του γέννησε κορίτσι, έργο και ευθύνη δικιά του, φυσικά).
  Άλλη είδηση: Στη γειτονική επαρχία (πάλι) του Αυγανιστάν, μια έφηβη διασώθηκε από την αστυνομία μετά το βασανισμό της από τα πεθερικά της και την κράτησή της επί έξι μήνες στην τουαλέτα, επειδή αρνούνταν να εκπορνευτεί!
  Όμορφος κόσμος! Δεν συμφωνείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου